tiistai 29. huhtikuuta 2014

Kuntotestausta

Yliopisto projektin lopputestien cooperin testi oli tänään. Odotin tuloksen jäävän aloitustestistä selvästi, koska treenaukseni keskeytyi keuhkoputken tulehdukseen. Paransin kuitenkin aloitustulostani hieman, mikä johtui osittain kannustuksesta (ja osittain kunnon paranemista, toivon).

Nyt siis juoksin 2650 metriä. Ei mitään eliittitulos, mutta minulle hyvä. Lähinnä kertoo minulle että olen parantunut taudistani.

Minulla on haavena juosta joskus cooperin testissä oli 3000m. Se ei ole lainkaan mahdoton tulos, toivon ja luulen. Juoksin cooperini Hippos hallissa, 200 metrin sisäradalla. Keskimäärin käytin siis kierrokseen 54,34 sekunttia. Haaveni 3000 edellyttäisi 48s kierrosnopeutta. Tuo nopeus ylittyikin ensimmäisellä ja viimeisellä kierroksella, joihin meni 47,7 sekunttia ja 45,6 sekunttia. Hitain kierros taisi olla puolivälissä ja siihen meni tasan 60 sekunttia. Nopeus 3000 rikkomiseen minulla on, pitää vaan saada kestävyyttä lisää.

Hauska havainto oli se että cooperin testissä keskinopeuteni oli 13,25 km/h, ja treeniohjelmassani oli 4 minuutin intervalleja 12,6 km/h nopeudella 2 minuutin palautuksilla. Eli siis juoksin cooperin 12 minuuttia noita inhoamiani intervalleja selvästi nopeammin. Ei ne siis niin pahoja olekaan. Pitänee ehkä ottaa noita jossain määrin mukaan treeniohjelmaani ennen syksyn kisaa, mikä se sitten matkaltaan onkaan.

Johtopäätöksiä

Jos haluaa kehittyä juoksemisessa niin asiantunteva valmentaja on todella hieno juttu. Ja oman kunnon testaus luo mukavasti ryhtiä treenaukseen. Armeijassa pitkään alokkaita kouluttanut ystäväni totesi tuosta 3000 tavoitteestani että tuolla pohjakunnolla saat 3 tonnia rikki helposti kolmen kuukauden treenillä. Nyt vaan pitää pohtia että missä määrin haluan rikkoa 3000 metriä ja missä määrin treenata kestävyyttä maratonia tai puolimaratonia varten.

Tämän projektin alkaessa tavoitteenani oli saada vähintään 2700 rikki projektin päätteeksi, mutta tämän tavoitteen epäonnistuminen ei suuremmin harmita, koska olosuhteet olivat niin kovasti sitä vastaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti