sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Comeback

Sairastuin 24.3. keuhkoputkentulehduksen, josta toipuminen vei noin 3 viikkoa, joista kaksi meni toipilaana sänkypotilaana ja yksi toipuneempana raatona. Tämä on sekoittanut koko kuntoilu harrastukseni melko tehokkaasti. Esimerkiksi aiemmin mainitsemani yliopiston projekti pitää käytännössä keskeyttää osaltani.

Palaamiseni fyysisen aktiivisuuden pariin tapahtui minulle tyypilliseen all-or-nothing tyyliin. Tein erään ystäväni kanssa vähän yli neljän tunnin pyöräretken, josta noin tunti oli kävelyä metsässä. Kävimme Lullinvuoren luolalla. Alla pari kuvaa Lullinvuoren luolalta. Tuo on hieno paikka, jossa kannattaa vierailla. Kuvat eivät ole mainitulta retkeltä.
Tällä hetkellä syksyinen tavoitteeni, maraton, vaikuttaa melko mahdottomalta. Jo ennen sairastumistani, vähänkään pidemmät lenkit aiheuttivat radikaalia jalkojen kipeytymistä, enkä usko pakkolomani asiaa parantaneen. Tosin, minulla on tähän liittyen muutamia ajatuksia joita ajattelin kokeilla. Niistä enemmän seuraavassa postauksessa ensi tiistaina.

Pohdinnan jälkeen heitin vanhan treeniohjelmani virtuaaliseen roskakoriin ja aloin tekemään uutta. Uusi ohjelma tulee sisältämään paljon kävelyä. Näyttää vähän siltä että penikkani kipeytyvät nimenomaan juoksemisesta, ei kävelystä. Testaan tätä hypoteesia ja toivon että sitä kautta saan itseni taas sisään juoksemiseen.

Lähtökohdaksi ajattelin Jeff Galowayn ohjelmaa, jonka idea on suurinpiirtein se että juostaan viisi minuuttia ja kävellään yksi. Tosin, ajattelin tehdä toisinpäin, eli kävellä viisi minuuttia ja sitten juosta yhden. Ja lisäksi ajattelin parantaa kuntoa pyöräilemällä ja voima-/lihaskuntoharjoittelulla. Oikeastaan tämän voisi jo nimeä maraton 2015 projektiksi. Eli peruskuntoa ensi vuotta varten. Jos jotain olen elämästä oppinut, niin sen että välillä tavoitteiden pitää olla tarpeeksi kaukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti